čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Nejstarší Olomoučanka Marta Musilová oslavuje právě dnes úctyhodných 106 let

Nejstatší občanka Olomouce, paní Marta Musilová, se narodila v roce 1910 a právě dnes oslavuje své 106. narozeniny. Osobně ji dnes přišli do Domova seniorů Pohoda ve Chválkovicích poblahopřát zástupci města.

Marta Musilová pobývá v chválkovickém domově od doby, kdy se doma zranila a již dál nemohla zůstat doma. Ač je imobilní, své okolí stále vnímá pomocí komunikační pomůcky a působí velmi energicky.

V mládí se vyučila pánskou krejčovou, notnou dávku svého profesního života však strávila v restauračních zařízeních. Pracovala jako hospodyňka, do důchodu pak působila jako pokladní v olomouckém hotelu Morava.

Oslavenkyně je nejmladší ze čtyř sourozenců, vždy udržovala pevné vztahy se svou rodinou, ozvláště pak se svou neteří paní Urbáškovou (můžete ji vidět na fotografii vlevo), která chodí Martu pravidelně do domova navštěvovat. Se svým manželem prožila paní Musilová šťastný život, který byl podpořen i prací ve stejném oboru.

Mezi koníčky Marty vždy patřilo cestování, ráda měla relax na chatě i v lázních. V současné době ráda sleduje televizi a mozek zaměstnává častou četbou.

"Paní Musilová se dožila úctyhodného věku, průměrný věk obyvatel domova je "pouze" 84 let. Ráda chodí do společnosti a myslím si, že je tady spokojená," říká ředitel Domova důchodců Pohoda Chválkovice Jiří Floder. 

Dalším gratulantem byl také náměstek primátora Ladislav Šnevajs.   

Paní Martě Musilové celá redakce blahopřeje ke 106. narozeninám a přeje hlavně hodně zdraví a radosti ze života!

Čtěte více:

Autoři | Foto Romana Kočařová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.