čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomoucká sbírka pro rumunské psy byla úspěšná, lidé jim nadělovali misky i pytle granulí

Na začátku prosince jsme psali na Olomoucké Drbně o úšlechtilém nápadu skupiny olomouckých lidí, kteří si všimli nuzné situace ohledně psů v rumunských útulcích. Ti jsou po krátké době v oficiálních útulcích utráceni. Šanci dostávají u místních skupin lidí, kteří se o ně starají. Právě pro ně a psy, o které se starají, byla v Olomouci uspořádána materiální sbírka, a byla velmi úspěšná.

V době od 5. do 16. prosince mohli lidé donést misky, granule, deky či jiné věci, které by pomohli psům v Rumunsku, do olomouckého Bajkazylu. V průběhu sbírky ještě iniciativně přiložil ruku k dílu Šimon Pelikán a nabídl hlavní organizátorce sbírky, Lucii Zatloukalové, že lidé mohou věci nosit i k němu do průjezdu na Dolní náměstí, kde v současné době prodává Olopunč a parkuje svůj Ološlap.

Sbírka skončila, a při první návštěvě sběrných míst byla Lucie Zatloukalová příjemně překvapena: "Mám obrovskou radost, že se lidé dokážou semknout i pro takovou věc, jako je pomoc psům v Rumunsku. Sbírka předčila moje očekávání, lidé nosili velké pytle granulí, misky, deky nebo polštáře," řekla nadšeně Zatloukalová. 

Věci již putovali k lidem, kteří v České republice zastupují iniciativu DOGS in ROMANIA. Po Novém roce se celý náklad poveze přímo do Rumunska, kde se předají do rukou rumunským lidem, kteří se o psy starají.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.