pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoucký kraj získal dotaci na sociální služby ve výši 689 milionů korun

Olomoucký kraj získal dotaci na sociální služby. Částka, kterou region obdržel od Ministerstva práce a sociálních věcí přesahuje 689 milionů korun.

Dotaci ze státního rozpočtu na financování běžných výdajů, které souvisí s poskytováním základních druhů a forem sociálních služeb pro rok 2017, získal v těchto dnech Olomoucký kraj. 

„Přiznaná částka pro letošek je v porovnání s dotací poskytnutou na základě rozhodnutí ministerstva z ledna 2016 o více než 39 milionů korun vyšší. V průběhu loňska ministerstvo navýšilo finanční podporu na celkových 694 865 500 korun a dofinancování očekáváme i tentokrát,“ řekl Oto Košta, hejtman Olomouckého kraje.

Žádost o dotaci na zajištění sociálních služeb v Olomouckém kraji pro rok 2017 podalo 115 poskytovatelů na 252 služeb. Rozhodování o výši dotace konkrétním příjemcům je v kompetenci kraje a podléhá schvalování v jeho orgánech.

Návrhem na rozdělení peněz, který je zpracovaný v souladu s Programem finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji, se bude zabývat příslušná komise Rady Olomouckého kraje, radní a zastupitelstvo – a to 27. února 2017.

Zaměstnanci krajského úřadu potom vyhotoví veřejnoprávní smlouvy a po jejich podpisu a administraci bude možné distribuovat peníze úspěšným žadatelům o dotaci. Důležitou podmínkou pro poskytnutí podpory jednotlivým příjemcům je předložení vyúčtování dotace za předcházející rok. Učinit tak musí do 25. ledna 2017.

„Letos poprvé dorazily finanční prostředky hned v lednu zároveň s rozhodnutím o přidělení dotace. Olomoucký kraj tuto snahu ministerstva o urychlení výplaty peněz na sociální služby velmi vítá. Finanční prostředky tak mohou být vyplaceny úspěšným žadatelům ihned po schválení jejich rozdělení v orgánech kraje a nebude tak nutné jako v minulých letech čekat na zaslání finančních prostředků z Ministerstva práce a sociálních věcí,“ vysvětlil hejtman Košta.

Na účty poskytovatelů tak mohou peníze doputovat v druhé polovině března.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Jan Hrinda, www.honzayk.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.