pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoucký plavecký bazén projde opravami, investovat se bude deset milionů korun

Nový hlavní vstup, šatny i vzduchotechniku bude mít letos díky plánované rekonstrukci za deset milionů korun krytý bazén v Olomouci. Zároveň začne příprava projektové dokumentace na rekonstrukci bazénového tělesa, řekl novinářům primátorův náměstek Pavel Urbášek.

Plavecký bazén podle Urbáška patří mezi nejvytíženější sportovně rekreační zařízení v Olomouci a ročně jej navštíví zhruba 300.000 lidí. „Vzhledem k tomu, že stavebně technický stav některých prostor krytého bazénu již není zcela vyhovujíc , souhlasili jsme s požadavkem provozovatele plaveckého stadionu a rozhodli o nutných opravách," uvedl Urbášek.

Podle primátora Antonína Staňka bude rekonstrukce krytého plaveckého stadionu provedena v letních měsících, kdy je v něm nejmenší provoz. „V desetimilionovém balíku jsme uvolnili také částku na přípravu projektové dokumentace opravy bazénové vany," podotkl Staněk.

Rekonstrukce vany bazénu bude zahájena nejdříve příští rok. Odhadované náklady na tuto náročnou opravu podle primátora vyplynou z projektové dokumentace.

V roce 2013 město s pomocí evropských dotací dokončilo rekonstrukci venkovního bazénu, která stála 48 milionů korun. Vyměněna byla nejen vana velkého bazénu, která je nyní z nerezového materiálu, ale také dětský bazének. Nové zázemí dostali plavčíci a děti mají u terasy restaurace k dispozici nové hřiště. V okolí venkovního bazénu byly instalovány nové lavičky, lehátka i betonové sedáky. O dva roky později bylo v areálu krytého bazénu vybudováno nové sociální zázemí.

Čtěte více:

Autoři | Foto www.olterm.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.