pátek 29. března 2024 Taťána

Podle Airbnb je Olomouc nejvíce pohostinné město v České republice

Airbnb, celosvětově nejpopulárnější online platforma pro ubytování v soukromí, sestavila speciálně pro Českou republiku žebříček 8 měst, které lze označit jako nejvíce pohostinné. Největší procento pětihvězdičkových hostitelů žije v Olomouci. Dále následuje Ostrava a Český Krumlov. Praha se umístila na osmé příčce.

Uživatelé Airbnb mohou vybírat z více než 3 milionů nabídek ubytování po celém světě. Po každém pobytu vyzve Airbnb hostitele i hosta ke vzájemnému hodnocení. Autentické recenze umožní hostitelům i hostům se navzájem důkladně poznat ještě před samotnou rezervací. K psaným hodnocením mohou uživatelé přidat také hodnocení celkové a to pomocí hvězdiček. Hodnotí se: celková zkušenost, čistota, přesnost (z hlediska popisu nabídky), cena, komunikace, příjezd a lokalita.

V České republice je v současné době aktivních téměř 17 000 nabídek ubytování, nejvíce v Praze. Z hlediska procentuálního nárůstu nabídek ubytování ale nezahálejí ani ostatní města. Oproti loňsku se počet nabídek zvýšil o 90 % v Českých Budějovicích, o 84 % v Ostravě a shodně o 80 % v Plzni a Brně.

8 NEJVÍCE POHOSTINNÝCH MĚST V ČESKÉ REPUBLICE

1.     Olomouc, 82 % pětihvězdičkových hodnocení hostitelů

2.     Ostrava, 80 % pětihvězdičkových hodnocení hostitelů

3.     Český Krumlov, 79 % pětihvězdičkových hodnocení hostitelů

4.     České Budějovice, 79 % pětihvězdičkových hodnocení hostitelů

5.     Brno, 77 % pětihvězdičkových hodnocení hostitelů

6.     Plzeň, 76 % pětihvězdičkových hodnocení hostitelů

7.     Karlovy Vary, 75 % pětihvězdičkových hodnocení hostitelů

8.     Praha, 74 % pětihvězdičkových hodnocení hostitelů

O Airbnb

Společnost Airbnb byla založena v roce 2008. Misí Airbnb je vytvořit svět, kde lidé mohou během cestování doslova patřit kamkoliv, a to díky propojení místních kultur a poskytování unikátních lokálních zážitků. Airbnb je důvěryhodná komunitní platforma, díky které mohou její uživatelé vyhledávat a rezervovat jedinečné možnosti ubytování po celém světě, ať už se jedná o přenocování v apartmánu, vile, na hradě nebo domku na stromě ve více než 65 000 městech a 191 zemích světa. Díky Zážitkům může Airbnb nabídnout neopakovatelnou možnost nahlédnout do místních komunit a jejich zájmů, zatímco díky Místům mohou cestovatelé objevovat doposud neobjevené poklady doporučené místními obyvateli. Airbnb je založené na lidech a jejich zkušenostech. Jedná se o nejjednodušší způsob, jakým mohou lidé zpeněžit své dočasně nevyužité ubytovací kapacity, a jak se podělit o svoje zkušenosti a zájmy s lidmi z celého světa.

Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.