čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Ve městě přibude deset míst pro sběr elektroodpadu. Celkem jich je už třicet

Z dvaceti na třicet míst se rozroste síť, kde se můžou lidé zbavit elektroodpadu. Na území Olomouce tuto službu zajišťuje kolektivní systém Asekol.

„Režim nakládání s vysloužilými elektrospotřebiči přispěl ke zvýšení počtu zpětně odevzdávaných elektrospotřebičů i ke značné finanční úspoře za jejich odstraňování,“ řekl náměstek primátora Aleš Jakubec.

Dvacet sběrných míst pro elektroodpad jsou v podobě stacionárních kontejnerů. Rozmístěny jsou především v okrajových městských částech. Místa zpětného odběru elektroniky byla zřízena také ve dvou sběrných dvorech, které provozují Technické služby města Olomouce. 

.„Olomoučané patří už dlouhodobě mezi vůbec nejlepší v třídění odpadů, což potvrdily i poslední výsledky celostátní soutěže obcí O křišťálovou popelnici za rok 2016, kde se Olomouc znovu probojovala mezi finalisty. Naším cílem je projekt třídění odpadů i nadále inovovat tak, aby byl pro obyvatele stále komfortnější. Toho dokážeme docílit právě rozšiřováním sběrných nádob blíže k jejich místu bydliště nebo umísťováním do míst, kde je největší koncentrace obyvatel,“ zdůraznil primátor.

Nyní bude v Olomouci o deset kontejnerů více. Rozmístěny budou v ulicích Kubatova, Na Letné, Karafiátová, Kmochova, Horní Lán, I. P. Pavlova, Na Střelnici, Janského, na třídě Svornosti a křižovatce ulic Pionýrské a Čajkovského.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.