pátek 29. března 2024 Taťána

V univerzitní Coffee Library si lze půjčit luxusní piknikové koše

Univerzitní iniciativa Zaparkuj, která již třetím rokem organizuje kulturní a sportovní akce ve veřejném prostoru, přichází s další novinkou. Od začátku srpna rozjíždí ve spolupráci s kavárnou Coffee Library půjčovnu piknikových košů pro širokou veřejnost.

 „O obdobné službě, která v Olomouci zcela chybí, jsme uvažovali již delší dobu, ale až nyní dozrál čas ji pod hlavičkou Zaparkuj vyzkoušet naostro. Město, jež je mimo jiné pověstné svými parky, si o takovou možnost přímo říkalo,“ popisuje vznik nápadu Petr Bilík, prorektor Univerzity Palackého pro vnější vztahy. V pilotní fázi nabídne projekt Zaparkuj k zapůjčení dva proutěné koše, které jsou ideální pro dva až čtyři „piknikůchtivé“ zájemce. Ti si navíc nemusí dělat starosti s nádobím. Koše jsou vybaveny příbory, talířky, skleničkami, vývrtkou a dokonce i chladicím boxem. „Piknikové koše budeme nabízet k zapůjčení v kavárně Coffee Library, která sídlí v prostorách budovy univerzitní knihovny na Biskupském náměstí, a to zdarma na 48 hodin, jen za vratnou kauci,“ říká Ondřej Martínek, koordinátor Zaparkuj, a dodává: „V dohledné době rozšíříme nabídku i o piknikový batůžek, a pokud nápad bude mít úspěch, plánujeme začít koše půjčovat i na dalších místech ve městě.

Kromě zapůjčení prázdných košů mohou zájemci využít i možnosti nechat si koš naplnit výrobky z Coffee Library. „V připravované verzi nabídneme koš, v němž zákazník nalezne láhev italského vína, domácí limonádu, výběr z italských sýrů a uzenin, olivy, salát z mozzarelly s cherry rajčátky, čerstvé ovoce či domácí bagetu a italské tyčinky. To vše za zhruba dvě stě korun na osobu,“ láká Barbora Hodúrová z Coffee Library. Samozřejmostí bude i naplnění koše z bohaté nabídky stylové univerzitní kavárny na přání zákazníka. „Svůj koš si tak může dle libosti a bez starosti připravit jak zamilovaný pár, tak rodina pro nedělní piknik,“ dodává Martínek, který doufá, že spolupráce univerzity s Coffee Library povede k oboustranné spokojenosti. „Především však chceme, aby byli spokojeni Olomoučané,“ věří Martínek.

Iniciativa „Zaparkuj – oživujeme veřejný prostor“ se rozjela v roce 2014 jako projekt Univerzity Palackého v Olomouci za podpory statutárního města Olomouc a Výstaviště Flora Olomouc s cílem vnést do olomouckých parků a dalších veřejných prostor více kulturních, společenských, sportovních a edukativních akcí nízkorozpočtového a nízkoprahového charakteru. Během tří let se uskutečnila především v olomouckých parcích zhruba stovka akcí pod hlavičkou Zaparkuj.

Další informace o půjčovně a aktuální program najdete na www.facebook.com/zaparkuj nebo na webu www.zaparkuj.upol.cz.

Koše si můžete rezervovat na čísle 773 115 485 (Barbora Hodúrová) nebo facebookové stránce Coffee Library.

Tisková zpráva | Foto UPOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.