pátek 29. března 2024 Taťána

Muž v taláru chodil po olomouckém Lidlu a dokresloval na zboží křížky

Vedoucí Lidlu na Lazecké ulici v Olomouci včera 3. září v odpoledních hodinách přivolala na pomoc policisty kvůli muže, který měl obtěžovat zákazníky. Muž chodil po prodejně v taláru a s křížem v ruce, obtěžoval zákazníky a křížkoval zboží. Celý incident byl zřejmě reakcí na nedávnou kauzu společnosti Lidl, kdy jejich grafici smazali kříže na kopulích řeckých kostelů. 

"Oznamovatelka na místě strážníkům sdělila, že po prodejně chodí muž s talárem a křížem. Svým zevnějškem budí strach, obtěžuje zákazníky oslovováním a křížkuje zboží. Podle vyjádření vedoucí prodejny nedošlo ke škodě na majetku a tak celý incident skončil odchodem muže z prostoru prodejny," popsal situaci Petr Čunderle, tiskový mluvčí městské policie.

Během minulého týdne světem proběhla kauza Lidlu, kdy na svém zboží vymazali kříže z modrých řeckých kopulí. V rámci řeckého týdne se mělo v prodejnách Lidlu prodávat zboží s řeckou tématikou. Jenže všímaví zákazníci smazané kříže brzo zaregistrovali. Kauza se pak začala řešit zejména na sociálních sítích. Kreativita vtipálku nebrala konce a tak jste mohli na internetu zahlédnout hned několik vtipných fotomontáží. Lidl podal k incidentu vyjádření, ve kterém se hájil náboženskou a politickou neutralitou.

Na Facebooku se zároveň objevilo video, na kterém muž se ženou stojí před prodejnou olomouckého Lidlu v talárech a vyjádřují tak svůj nesouhlas s danou kauzou.

Autoři | Foto FB Lidl Česká republika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.