čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Nový, moderní zimák? Město by muselo koupit pozemky za 82 milionů, koupi projedná zastupitestvo

Více než 86 milionů korun by podle znaleckého posudku měla olomoucká radnice zaplatit za pozemky v okolí zimního stadionu nedaleko centra města, které nyní vlastní společnost Hokejová hala Olomouc. Záměr na odkup pozemků projedná v pondělí zastupitelstvo. Radnice si od chystané realitní transakce slibuje bezproblémový provoz zimního stadionu a snadnější modernizaci hokejové haly a jejího okolí.

Radní v materiálu pro zastupitelstvo uvedli, že město o pozemky usiluje od roku 2004, kdy získalo do svého majetku velkou hokejovou halu. Pozemky jsou nezbytné pro bezproblémový provoz zimního stadionu, jelikož na nich stojí například strojovna chlazení.

Město má část parcel dosud pronajatých a ročně za ně platilo zhruba 2,6 milionu korun. Společnost Hokejová hala Olomouc letos v únoru radnici nabídla odkoupení všech svých pozemků v okolí stadionu. Znalci hodnotu parcel vyčíslili na 81,1 milionu korun. Dalších 5,2 milionu korun stojí připravené projekty na stavbu malé haly či parkoviště.

Pozemky jsou přednostně nabídnuty městu a pokud o ně radnice nebude mít zájem, tak je firma Hokejová hala Olomouc hodlá nabídnout v dražbě. Primátor Olomouce Antonín StaněK novinářům na konci srpna řekl, že město by investici do pozemků mělo bez problémů zvládnout z vlastních zdrojů, aniž by to negativně ovlivnilo jiné plánované investice.

Pokud zastupitelé záměr na pořízení pozemků v okolí zimního stadionu v pondělí schválí, tak radnice v návrhu rozpočtu na příští rok rezervuje peníze potřebné na nákup parcel. Radní by poté měli na dalším jednání zastupitelstva předložit návrh připravované kupní smlouvy.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.