pátek 29. března 2024 Taťána

Ve středu 11. října se budou prodávat bílé pastelky. Koupí podpoříte nevidomé

U příležitosti Mezinárodního dne bílé hole ve středu 11. října proběhne celonárodní veřejná sbírka Bílá pastelka. Ta symbolizuje bílou hůl, která je znakem nejen slepoty, ale také důstojného života nevidomých. Sbírka se letos uskuteční již poosmnácté a její výtěžek půjde na podporu zrakově postižených lidí.

Obyvatelé Olomouce, Mohelnice, Litovle, Lutína, Šternberka, Prostějova, Přerova, Zábřehu, Šumperka, Hanušovic a Jeseníku, stejně jako ostatních měst na celém území republiky, budou mít příležitost koupit si bílou pastelku s nápisem „Umění žít ve tmě“. Podpoří tím služby pro zrakově postižené, které bezplatně poskytuje obecně prospěšná společnost Tyfloservis a Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých (SONS) ČR. Regionální střediska obou organizací sídlí v Olomouci v ulici I. P. Pavlova 69 (budova Jalta, tel: 585 428 111). Pracoviště SONS je také v Přerově, v Prostějově, v Jeseníku a v Šumperku. 

Sbírka má mnohaletou tradici a vzbuzuje tak u lidí velkou důvěru. Dobrovolníci budou nabízet zájemcům ke koupi bílou pastelku za třicet korun. Vybrané peníze poslouží například na výuku Braillova písma nebo na výcvik vodicích psů. Organizátoři akce děkují všem dárcům i dobrovolníkům za podporu. Více informací na www.bilapastelka.cz

Tisková zpráva

Štítky nevidomí, bílá pastelka, sbírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.