pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Společnost

Pomozte Maltézské pomoci na Ukrajině

čtvrtek, 4. května 2023, 21:59Společnost

Pomozte Maltézské pomoci na Ukrajině

Maltézská pomoc Česko se spojila s Fondem pro zapomenuté lidi, aby se připojila k celosvětové sbírce, která bude použita k podpoře Maltézské pomoci na Ukrajině.

Pozměněno: SWAP se vrací na scénu!

čtvrtek, 13. dubna 2023, 18:32Společnost

Pozměněno: SWAP se vrací na scénu!

Oblíbená akce SWAP/VÝMĚNA se brzy vrací! Konat se bude 21. května 2023 od 14:00 do 17:00 v sále Kulturního klubu DUHA. Tuto příležitost využijte k výměně nepotřebných, ale zachovalých věcí s ostatními.

Oceňte vynikající práci knihovníků v okolí a navrhněte je pro ocenění v soutěži!

Hledá se nejlepší venkovský knihovník Olomouckého kraje. Soutěží se již po sedmé a nominace jsou otevřeny do 3. května pro zřizovatele knihoven, zástupce jiných knihoven a čtenáře.

Kraj našel miliardu, rozdělí ji, první peníze pošle na venkov

Olomoucký kraj využije finanční přebytek na rozvoj regionu v oblasti školství, sociálních služeb, sportu, kultury, cestovního ruchu a venkova.

HLEDÁME PÁNÍČKA: Tři hodní, ale temperamentní psi čekají v útulku Voříšek. Lordík má povahu po vlkovi

Ve spolupráci s útulky v Olomouckém kraji pravidelně hledáme zájemce o adopce zvířat, která přišla o své páníčky. Dnes jde o Kery, Lordíka a Betovena z Útulku pro psy Voříšek z Čech pod Kosířem na Prostějovsku.

Pomozte Maltézské pomoci na Ukrajině

Fond pro zapomenuté lidi podporuje Maltézskou pomoc na Ukrajině, která poskytuje životně důležitou humanitární pomoc lidem v nouzi.

V soutěži Laurus 2022 studenti uspěli se svým návrhem revitalizace území kolem pískovny

Studenti ze Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Lednici a Přírodovědecké fakulty UP vyhráli soutěž Laurus 2022 s projektem na revitalizaci území po ukončení těžby štěrkopísku v Pamětníku u Chlumce nad Cidlinou.

Soutěž o nejlepší webové stránky vyhrály Zlaté hory a Zábřeh

Soutěž Zlatý erb oslavila 25. výročí a hodnotila webové stránky měst a obcí. Vítězi letošního ročníku jsou Zlaté Hory a Zábřeh. Hodnocení se zaměřilo na povinně zveřejňované informace, elektronické služby pro občany a bezpečnost webů.

Přelomová technologie českých vědců umožňuje zužitkování odpadu z výroby bionafty a zlepšuje vlastnosti paliva

Vědci z Českého institutu výzkumu a pokročilých technologií vyvinuli technologii na přeměnu glycerolu z výroby bionafty na užitečný produkt pomocí biomateriálu na bázi grafenu.

Kraj podpoří dobrovolníky, kteří pečují o životní prostředí

Olomoucký kraj uvolnil osm a půl miliónů korun na podporu aktivit v oblasti životního prostředí a zemědělství. Dotace mohou být použity na podporu zájmových sdružení, výsadbu zeleně, vzdělávací akce a výstavbu naučných stezek.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.