pátek 29. března 2024 Taťána

V Olomouci otevírá cukrárna Katrin. Láká na nádherný interiér i domácí dorty a dezerty

Pokud vám název Katrin něco říká, vězte, že máte pravdu. Cukrárna Katrin totiž až donedávna fungovala dlouhá léta v Chomoutově. Roku 1991 ji založila Jarmila Jonáková. Po dlouhých letech se letos cukrárna stěhuje na novou adresu, na ulici Dobnerovu v Olomouci, kde našla dcera paní Jonákové, Jarmila Štorková, jedinečné prostory, které prošly pod jejíma rukama kompletní rekonstrukcí.

Cukrárna Katrin byla založena před šestadvaceti lety. Již od začátku kladla důraz na domácí výrobu dortů a dezertů. Ostatně, v rodině Jonákových je tradice cukrářských a pekařských výrobků více než stoletá, postupem času jen pekařská výroba ustoupila cukrářskému řemeslu. Co se však táhne napříč léty jako tenká, ale pevná nit, je důraz na ruční výrobu a vysokou kvalitu výrobků.

Tajemství úspěchu cukrárny Katrin není nic jiného, než používání čerstvých surovin.  „Naše výrobky zhotovené na zakázku jsou vždy jen z kvalitních čerstvých surovin, bez použítí chemických konzervantů a vycpávek,” říká Jarmila Štorková, která vychází ze zbrusu nové dílny, která je součástí nové provozovny v Olomouci. Ta sídlí na adrese Dobnerova 26. 

A proč do Olomouce? „Náš známý nám již před delší dobou říkal o těchto prostorách, tak jsme do toho nakonec praštili. Chceme být blíže zákazníkům a udělat opravdu skvělou cukrárnu na dosah ruky,” říká Štorková. Prostory cukrárny k tomu, pravda, úplně vybízí. Je to velký, světlý prostor, kde je jednak mnoho místa pro hosty, jednak i pro výrobnu dortů a dezertů. Interiér je laděn do světlých tónů, při jeho realizaci si tým kolem paní Štorkové vyhrál s nejmenšími detaily. Mysleli třeba i na stylový koutek pro děti, prostorný bar nebo na zásuvku takřka pod každým stolem, takže není problém se připojit na spolehlivé wi-fi.

Na otázku, co nová cukrárna návštěvníkům nabídne, nejde odpovědět jednou větou – je toho totiž hodně. Přímo pro zákazníky, kteří přijdou posedět, jsou základem kvalitní dezerty a pití. „Kávu máme od Kikafe, navíc jednou za čtrnáct dní budeme měnit kávu na druhém mlýnku, takže se milovníci kávy budou moci vždy těšit na nějakou novinku,” říká Jarmila Štorková, zatímco ukazuje na velký kávovar za barem. Hned vedle stojí velký box na víno, který ale na první pohled nepoznávám. „Je to víno z vinařství Zaječí, nikdo jiný tohle víno v Olomouci nemá,” vysvětluje paní majitelka.

Jarmila Štorková však považuje za gro svého podnikání ještě něco jiného – zakázkovou výrobu dortů. Troufnu si tvrdit, že je její tým v tomto jednička – alespoň při pohledu na jejich dorty mi to tak připadá. „Zákazník, který si u nás objedná dort, má jistotu, že ho dostane nejčerstvější, jak jen je to možné. Když víme, že si má přijít odpoledne určitý den, začínáme ho dělat jen pár hodin předem,” sděluje Štorková tajemství svého úspěchu. Nenechte se ale mýlit, dort si nemůžete objednat jen pár dní dopředu. U Jarmily Štorkové je čekací doba dlouhá. Pokud si však vyberete z její nabídky na e-shopu, můžete mít výrobek z cukrárny Katrin poměrně rychle na vaší oslavě či jiné příležitosti.

Cukrárna Katrin má na svém kontě už i mnohá ocenění. V roce 2010 v Chomoutově upekli největšího velikonočního beránka (vážícího 159 kilogramů!), v roce 2017 získala cukrárna ocenění Výrobek Olomouckého kraje, kdy uspěla se svým Buráčkem. Regionální potravinou z dílny cukrárny Katrin se staly hned dva dezerty, Dort Katrin Malina a Katrin dort Smetanová jahoda.

Více informací se dozvíte na webových stránkách www.dorty-katrin.cz nebo na facebookových stránkách!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.