čtvrtek 28. března 2024 Soňa

FOTO: Charitativní kalendář s fotkami olomouckých pacientů pomůže geriatrickému oddělení FNOL

Pacienti oddělení geriatrie Fakultní nemocnice Olomouc se v září vžili do role fotomodelů. Čtrnáct pacientů a pacientek se stalo tváří charitativního kalendáře na rok 2018. Výtěžek z prodeje půjde právě na geriatrické oddělení olomoucké nemocnice.

Za touto dobročinnou aktivitou stojí Radana Netočná, asistentka ředitele nadace Dobrý anděl. „Už spoustu let přispívám nadaci Dobrý anděl. Chci prostě pomáhat a ráda dělám lidem radost,“ uvedla Radana Netočná na webu FNOL. Myšlenku na kalendář už prý v hlavě nosí dlouho. „Ale vzhledem k tomu, že velká část dobročinných aktivit je zaměřená na děti, rozhodla jsem se podpořit jinou oblast. Seniorům se bohužel odpovídající pozornost nevěnuje, proto má volba padla právě na geriatrii,“ dodala Netočná. 

Na facebookových stránkách S úctou ke stáří se postupně objevují snímky a mělo by se zde objevit také video z focení kalendáře. "Kalendáře jsou již natištěné a nachystané k prodeji. Během několika chvil bude hotový i web a objednávkový systém," řekla iniciátorka Netočná. Kalendář bude stát 250 korun. Celá akce však nezůstane pouze u prodeje kalendářů. Fotografie se vytisknou ve větším formátu a budou se dražit. „Vydražené obrazy ozdobí chodby v nové budově geriatrie, která se otevře v květnu příštího roku. U každého obrazu pak bude popiska, kdo jej zakoupil,“ uzavřela Radana Netočná pro web FNOL.

Sledujte facebookové stránky S úctou ke stáří, kde se zanedlouho dozvíte, jak si kalendář zakoupit.

Autoři | Foto Lucie Macourková

Štítky fotogalerie, charitativní, kalendář, nemocnice, senioři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.