sobota 20. dubna 2024 Marcela

V Olomouci budou odborníci debatovat na téma záškoláctví a pravicový extrémismus

O zkušenostech z oblastí, jako je záškoláctví, vandalismus, kyberšikana, vztahy ve třídě, ale i pravicový extremismus budou v Olomouci mluvit odborníci z řad policie, neziskového sektoru a územní samosprávy. Obsahem setkání je sdílení zkušeností a dobré praxe odborníků v oblasti primární prevence. Účastníci se mohou nechat inspirovat výsledky svých kolegů při hledání optimálního řešení pro svou oblast či region, ale i poučit se z chyb. Setkání se budou také účastnit zástupci MP a PČR Litovle, Uničova a Šternberku.

„Na poli primární prevence je mnoho cest, které vedou k cíli, univerzální návod na účinnou prevenci však neexistuje. Každé město či obec se potýká s jinou problematikou, kterou je nutno řešit cíleně s ohledem
na místní podmínky. Nicméně dobrá praxe je efektivní nástroj, který není založen na teorii, ale na konkrétní ukázce úspěšné aplikace konkrétního programu ve škole či v regionu. Své zkušenosti přijedou představit nejen hosté z Olomouce a okolí, ale i z Moravskoslezského kraje. A to preventistka Městské policie Opava s programem zaměřeným na záškoláctví a vandalismus na základních školách, a referentka prevence kriminality z Městského úřadu Krnov, která zprostředkuje svou dosavadní praxi a výsledky ve sjednocování systému primární prevence a  vzdělávání aktérů prevence kriminality v Krnově“
uvedla koordinátorka Týmu pro mládež Barbora Skoupilová, která setkání realizuje.

Specialisté se setkají 5. 12. 2017 v Olomouci na půdě Sdružení D, jenž  spolu s P-centrum bude prezentovat významné realizátory programů primární prevence za neziskový sektor v regionu.

Tým pro mládež v Olomouci je součástí Projektu „Na správnou cestu! II“, který je zaměřen na rozvoj
a rozšíření činnosti Týmů pro mládež a dvou programů pro mladistvé pachatele trestných činů v rámci systému soudnictví nad mládeží a posílení odborné spolupráce mezi institucemi. Realizátorem projektu je Probační a mediační služba ČR.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.