pátek 26. dubna 2024 Oto

FOTOGALERIE: Podchod pod Foerstrovou ulicí zvelebili žáci gymnázia

Ve čtvrtek 7. prosince 2017 v 11 hodin proběhlo slavnostní otevření Galerie v podchodu pod ulicí Foerstrova. Na výmalbě pilně pracovali nadaní studenti Gymnázia Čajkovského pod vedením umělce a učitele Michaela Stuarta Essona.

V podchodu za dva měsíce vznikly nádherné malby, například Víla země, Cesta do nebes, Maxipes Fík a Homer ve vlaku, Barevný mír a mnoho dalšího. V bočních stranách podchodu si návštěvníci rovněž mohou přečíst různá motta, citáty a myšlenky.

Díky pestrosti a netradičnosti Galerie zaujme jak děti a studenty, tak i starší. Město získalo další unikátní zajímavost, kterou si nesmí nechat ujít žádný obyvatel Olomouce ani její návštěvník.

Akce se konala v rámci projektu Daruj chvilku, který je zaměřen zejména na seniory a spojení generací. Spoluzakladatelem tohoto projektu je rovněž Český rozhlas.

Jsme rádi, že se malování podchodu tak vydařilo. Chtěl bych poděkovat všem, kdo se na malování podíleli. Nechali jsme za sebou kus krásné práce, kterou si budeme připomínat pokaždé, když podchodem budeme procházet,“ řekl organizátor akce  Roman Štěpánek.

Malování podchodu by se nemohlo uskutečnit bez podpory Statutárního města Olomouc, zvláštní dík patří zejména Technickým službám města Olomouce pod vedením výkonného ředitele Miroslava Petříka. Na malování se rovněž podílely seniorky z Domova seniorů ANAVITA v Olomouci a studenti Gymnázia Čajkovského v Olomouci. 

Tisková zpráva | Foto Romana Kočařová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.