úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Téměř sto nočních výjezdů hasičů v olomouckém kraji kvůli silnému větru

Kvůli silnému větru vyjížděli hasiči od včerejšího večera ve většině okresů olomouckého kraje. Nejčastěji zasahovali na zablokovaných komunikacích či u poškozených domů. Jeden dobrovolný hasič na Jesenicku byl zraněn a převezen do nemocnice.

Hasiči v Olomouckém kraji od včerejší šestnácté hodiny vyjeli kvůli silnému větru, který dosahoval síly vichřice, k 97 událostem. Nejvíce zasaženými oblastmi bylo Prostějovsko, Olomoucko, Přerovsko a Jesenicko, v každém okrese bylo více než 20 událostí. Vítr se vyhnul Šumpersku, kde hasiči nemuseli zasahovat vůbec.

Hasiči nejčastěji likvidovali popadané stromy a větve na komunikacích a na drátech elektrického vedení. V několika případech řešili srolované plechové střešní krytiny, popadané tašky nebo uvolněné okapy,“ uvedla Vladimíra Hacsiková, mluvčí HZS Olomouckého kraje.

Při událostech byl na Jesenicku zraněn jeden dobrovolný hasič, na kterého při odstraňování stromu spadl jiný. Hasiče se zraněním převezla záchranná služba do nemocnice.

Zasahovali také na komunikacích, které byly z důvodu větru zablokované. Na silnici z Paršovic směr Lhota na Přerovsku zůstalo mezi popadanými stromy uvězněné vozidlo. K němu si hasiči museli prořezat cestu. Kvůli popadaným stromům byly uzavřeny i tři silnice v našem kraji.

Autoři | Tisková zpráva | Foto HZS ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.