pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Oprava dalších dvou lávek je u konce. Od začátku prosince slouží veřejnosti

Bezpečného přecházení přes nové lávky se dočkali pěší poblíž centra i v okrajové části Olomouce. Jedna z nich překonává Mlýnský potok, druhá řeku Bystřici. Na opravy lávek pro pěší a cyklisty byla pro letošní rok vyčleněna částka téměř 5 milionů korun.

Nové zábradlí, chodníky a osvělení 

Lávka na trase z ulice Dobrovského do ulice Václava III. poblíž centra Olomouce prošla náročnou téměř tříměsíční opravou. „Jednalo se o dlouhodobě uzavřenou lávku přes Mlýnský potok, jejíž otevření nyní jednoznačně zvyšuje bezpečnost chodců mířících z centra směrem na Letnou a Lazce,“ uvedl primátor Antonín Staněk. Celková rekonstrukce nosné konstrukce včetně nového zábradlí, opravy přilehlých chodníků a veřejného osvětlení přišla na 1,4 milionu korun.

Celková rekonstrukce lávky  

Další opravená lávka přes řeku Bystřici s napojením na Jantarovou stezku slouží pěším a cyklistům na Bělidlech. Po rekonstrukci byla otevřena koncem listopadu „I zde se jednalo o celkovou opravu lávky. Upravena byla nosná konstrukce, římsy a závěrné zídky, lávka má novou betonovou mostovku a zábradlí. Celkové náklady opravy činily 1,8 milionu korun,“ popsal primátor Staněk.

Autoři | Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.