pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoucká sbírka Šťastné a chlupaté udělala pejskům krásné Vánoce. Do útulku putovala hromada dárků

V pořádí již druhá materiální sbírka pro opuštěné psy s názvem Šťastné a chlupaté je u konce. Necelý měsíc mohli dobrovolníci nosit na pět sběrných míst v Olomouci granule, pamlsky či hračky, které pak putovaly do Útulku Jinak v Napajedlích.

První sbírka, která se konala o Vánocích roku 2016, byla zaměřena na materiální pomoc pro psy v Rumunsku. V březnu tohoto roku odcestovalo velké množství granulí, dek, hraček a pamlsků do Rumunska. Pro letošek se organizátoři v čele s Lucií Zatloukalovou rozhodli pomoci Útulku Jinak v Napajedlích (nedaleko Zlína). „Letos jsme se rozhodli zůstat v Česku a obdarovat organizaci Útulek jinak. Zařízení nedaleko Napajedel funguje odlišně od běžných útulků, především proto, že tu pejsci žijí v domácím prostředí," vysvětluje Lucie.

Sběrných míst bylo v Olomouci více než minulý rok. K Olopunči a Bajkazylu se letos připojila i kavárna Druhý domov, Bistrá kráva a Flop shop v centru Olomouce. Všude tam mohli lidé až do 17. prosince donést, co uznají za vhodné. Vybírali se deky, granule, pamlsky, hračky nebo pelíšky. Zkrátka všechno, co pomůže udělat pejskům v Útulku jinak v Napajedlích hezké Vánoce. 

A povedlo se – den před Štědrým dnem odjela z Olomouce dvě napěchovaná osobní auta plná granulí, všemožných pamlsků, hraček, pelíšků a dek. „Za sebe a hlavně za pejsky organizátorům sbírky patří obrovský dík, je to opravdu úžasné, kolik lidí se do sbírky zapojilo a kolik se toho vybralo," říká vedoucí útulku Veronika Hudcová. 

Sbírka Šťastné a chlupaté bude pokračovat i příští rok. „Zatím nevíme, koho pro příští rok vybereme, ale jisté je, že do toho půjdeme znovu. Nic vám nenahradí tu psí radost, když to vše přivezete," říká závěrem Lucie Zatloukalová.

Autoři | Foto Sandra Tilkeridisová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.