pátek 26. dubna 2024 Oto

Nově zrekonstruované informační centrum je otevřeno. Je větší a modernější

Informační centrum v podloubí radnice je znovu otevřeno veřejnosti. Prostory centra se tak přesunuly z prozatimních unimobuněk, které stály před vchodem do radniční budovy.

Nové informační centrum je především větší. V místech, kde byla předtím kancelář, jsou teď další prostory pro návštěvníky informačního centra. „Jsem přesvědčen, že vzhledem k významu informačního centra pro turisty i obyvatele města to byla správna volba," uvedl dnes při otevření primátor Antonín Staněk.

V infocentru zůstaly zachovány všechny služby, na které byli obyvatelé města i turisté zvyklí. Zůstal i kiosek Europe Direct, který se v prostoru vyjímá svým kulatým vzhledem.

„Rekonstrukce objektu stála zhruba dva miliony korun. Kromě změn stavebních dispozic objektu je v infocentru také nová elektroinstalace a vzduchotechnika, ale i nový výkladec a modernizované interiérové vybavení. Oprava infocentra je jednou z etap kompletních stavebních úprav radnice, které ji mají ještě více otevřít veřejnosti," popsal investiční náměstek Filip Žáček. 

Ročně do infocentra zavítá přibližně dvě stě tisíc lidí. „Turisté mají zájem o mapy, pohlednice nebo suvenýry," řekla vedoucí infocentra Jitka Lučanová.

Infocentrum slouží i Olomoučanům. „Především se jedná o prodej vstupenek, ale také zde poskytují informace o magistrátu," vysvětlil význam informačního centra pro Olomoučany náměstek Pavel Urbášek.

Od pondělka je již informační centrum klasicky otevřeno od 9 do 18 hodin, od března se pak otevírací doba prodlužuje až do 19. hodiny.

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.