pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Kalamitní stav pokračuje, lidé byli přes noc uvězněni ve vlacích

Celou noc z pondělí 1. prosince 2014 do úterý 2. prosince 2014 se nezastavili jak profesionální, tak i dobrovolní hasiči v Olomouckém kraji. Likvidovali desítky událostí spojených s počasím a ledovkou, která sevřela celý náš kraj.

Okolo půlnoci řešili hasiči ve spolupráci se starostou města Kojetín a tajemníkem bezpečnostní rady ORP Přerov panem Dvořákem zajištění cestujících, kteří ve zůstali uvěznění ve vlaku v železniční stanici.

V železničních stanicích Lipník nad Bečvou, Drahotuše a Hranice na Moravě zůstaly stát včera vlaky plné cestujících (celkem asi 300 osob). Vzhledem k tomu, že troleje fungovaly, měli cestující zajištěno přes celou noc teplo a světlo. Ve stanicích Drahotuše a Lipník nad Bečvou stály rychlíky s jídelními vozy, kde měli cestující možnost si zakoupit občerstvení. Přepravce jim také zabezpečil vodu. Mezi 6 a 7 hodinou ranní všechny železniční stanice objížděli hasiči, cestujícím předávali vodu a lehké občerstvení. Podle informací řídícího důstojníka by měl přepravce ráno s vlaky zkusit pohnout.

Ce se týká dalších výjezdů hasičů mezi 6 a 8 hodinou ranní, pomoc se soustředí především na odstraňování spadlých stromů a větví z komunikací. Za dvě hodiny řešili hasiči 7 událostí, všechny na Přerovsku.

I během úterního dopoledne vyjíždí hasiči v Olomouckém kraji stále likvidovat popadané stromy a větve na komunikacích, drátech elektrického vedení a chodnících.

Od osmé hodiny ranní do 10:30 hodin vyjeli hasiči v kraji už k 19 událostem, které měly souvislost s počasím. Nejvíce výjezdů bylo na Přerovsku (12), Prostějovsku (5) a Olomoucku (1) a Šumpersku (1).

Na Prostějovsku jsou uzavřeny tři komunikace kvůli popadaným stromům:

  •     Žárovice - Drahany
  •     Drahany - Niva
  •     Myslejovice - Otaslavice

Na Přerovsku jedna:

  •     Přerov - Prosenice

Na Přerovsku zatím nebyl odvolán Kalamitní stav II. stupně.

 

Zdroj: www.hszol.cz

Foto: www.hszol.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.