pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Kvůli stavu stromů uzavřou ochranáři cestu k jezerům Poděbrady

Kvůli havarijnímu stavu stromů uzavřou ochranáři příští týden příjezdovou komunikaci k parkovišti u vyhledávaných jezer Poděbrady u Olomouce. Stromy podél cesty jsou podle nich poničeny po nedávné vichřici a lidem hrozí nebezpečí. Do rekreační oblasti se tak od pondělí do pátku, kdy by se mělo kácet, dostanou lidé pouze pěšky nebo na kole. Dnes to řekla Olga Žerníčková ze Správy CHKO Litovelské Pomoraví.

"Stromy, které mají být pokáceny, jsou vážně poškozeny vichřicemi z května a června letošního roku. Představují neúměrně vysoké bezpečnostní riziko pro všechny, kdo touto cestou na Poděbrady projíždějí nebo procházejí," uvedla vedoucí oddělení ochrany krajiny Žerníčková. O špatném zdravotním stavu stromů podle ní svědčí i skutečnost, že v uplynulých měsících muselo
být v této lokalitě odklizeno z cesty už několik spadlých kmenů.
   

Přírodní jezera Poděbrady nabízejí rekreantům především čistou vodu. Podle posledních měření hygieniků je zde voda stále kvalitní a lidé se v ní mohou koupat bez obav. Situace je tam setrvalá od června, kdy odborníci začali vodu kontrolovat. Kvalitní voda se tam udržela loni po celou sezonu. Odborníci to přisuzují hydrogeologickým poměrům nádrže.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.