čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomouc získala titul Trendy destinace 2014

Na Olomouc můžeme být právem hrdí. Olomouc je prostě trendy! Potvrdilo se to v další soutěži, kde někdejší hlavní město Moravy vyhrálo díky hlasům veřejnosti první místo v kategorii Trendy destinace. Po úspěšné loňské premiéře pokračovala letos znovu agentura CzechTourism v soutěži DestinaCZe 2014 a Olomouc v ní zabodovala skvěle.

„Chci poděkovat všem, kteří pro nás hlasovali. Je to super, máme radost, výsledek ankety nás těší, ale tak úplně překvapení zase nejsme. Že je Olomouc trendy destinace nás nemusí nikdo přesvědčovat, to přece víme, protože to tak prostě je,“ reagoval s úsměvem na oznámení výsledků soutěže Jan Holpuch.

V pěti kategoriích soutěžilo pětadvacet turisticky atraktivních lokalit, které byly vybrány na základě nominací, zaslaných zástupci turistických regionů. O tom, která destinace se stane pro rok 2014 tou nejatraktivnější, následně hlasovala veřejnost prostřednictvím webové stránky www.destinacze2014.cz. Celkem bylo v pěti soutěžních kategoriích rozděleno 166 491 hlasů, v kategorii Trendy destinace bylo rozdáno 28 713 hlasů, z nichž plných 18 237 získala Olomouc.

V dalších kategoriích vyhrál Chrám chmele a piva v Žatci (kategorie Fénix), zážitkový park Zeměráj v Kovářově (Zážitek na 1000 % pro celou rodinu) , Centrum Veronica Hostětín (Cítit se jako doma ) a nedostavěný gotický chrám Panny Marie v Panenském Týnci (kategorie Genius Loci). Celkově největší počet hlasů získal právě nedostavěný chrám v Panenském Týnci (22 215 hlasů), Olomouc zaujala hlasující jako třetí nejlepší.

Pro Olomouc znamená tento úspěch nejen další zvýšení prestiže, ale i prohloubení spolupráce s agenturou CzechTourism, která se stará o propagaci turistických destinací nejen v tuzemsku, ale i v zahraničí. „Na konci října se v Olomouci uskuteční národní konference CzechTourism Fórum o cestovním ruchu. Všichni vítězové letošního ročníku soutěže DestinaCZe se této konference zúčastní, přičemž v prostorách Arcibiskupského paláce proběhne slavnostní předání cen,“ doplnila Karin Vykydalová, vedoucí oddělení cestovního ruchu olomouckého magistrátu.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.