čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Petici za zachování pošty v centru Olomouce podepsalo 2500 lidí

Petici za zachování poštovní pobočky na náměstí Republiky v historickém centru Olomouce podepsalo bezmála 2500 lidí. Nelíbí se jim rozhodnutí České pošty (ČP) přestěhovat toto pracoviště do nového nákupního centra Šantovka. Autoři petici zaslali vedení ČP a o chystaném stěhování pošty informovali poslance a senátory zvolené v Olomouckém kraji i ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD), pod kterého státní podnik spadá. ČTK zjišťuje vyjádření ČP.

Autoři petice dnes ČTK sdělili, že výzvu za zachování pošty na náměstí Republiky podepsalo 2458 lidí. "Pokud má ČP skutečně za cíl zajistit spokojenost co největšího počtu svých zákazníků a nejsou to jen pouhé proklamace, pak právě zachování pobočky na náměstí Republiky je tím prvním krokem, který je v této věci třeba učinit, aby vyšla vstříc přáním tak velkého počtu svých zákazníků," uvedl jeden z autorů petice Petr Daněk.
   

Otevírání poštovních poboček v obchodních centrech má podle něj smysl, avšak nesmí to být na úkor rušení tradičních a funkčních poboček ve městech. Autoři petice dnes kritizovali radnici, že i když o chystaném stěhování pošty do nákupního centra Šantovka věděla předem, tak nic nepodnikla. Město má prý právo požádat ČP o analýzu vytíženosti pobočky na náměstí Republiky, která by opodstatnila její stěhování.
   

Záměr přestěhovat pobočku z náměstí Republiky, kde sídlila od roku 1885, do nového nákupního centra Šantovka na opačném konci centra města vedení ČP oznámilo loni. Stěhování zdůvodnilo vysokou návštěvností nákupního komplexu, jeho polohou v sousedství centra města i lidnatého sídliště Nové Sady. Se stěhováním pošty kromě obyvatel z okolí náměstí Republiky nesouhlasí také Univerzita Palackého či arcibiskupství, které sídlí nedaleko. Rušenou pobočku nyní využívá i Muzeum umění, armáda a Vlastivědném muzeum.
   

"Občané mají i nadále možnost podpořit iniciativu za zachování této pobočky a připojit podpisy k veřejné výzvě. Podpisové archy jsou stále k dispozici v květinářství v sousedství pošty," podotkla Martina Potůčková, která je spoluautorkou výzvy.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.