pátek 29. března 2024 Taťána

Sezónu na Ovčárně zakončily desítky lyžařů

Několik desítek lyžařů se o víkendu prohánělo po sjezdovkách v lyžařském středisku Ovčárna, které dnes jako poslední v Jeseníkách ukončilo zimní sezónu. V lyžařském středisku sice ještě leží na sjezdovkách až metr sněhu, návštěvnost je však už malá a spouštět vleky se nevyplatí.

"Víkendová návštěvnost odpovídala slabšímu průměru. Každý den tady byla necelá stovka lyžařů. Lidé už raději jezdí na kolech, bruslích nebo se věnují zahrádkám," řekl dnes zástupce střediska Josef Figura mladší. Podotkl, že i přes týden byla návštěvnost slabá, zalyžovat si přišlo jen pár desítek lidí. "Více bylo lyžařů z Polska než Česka," podotkl.

Na sjezdovkách Ovčárny leží stále kolem metru sněhu. "Vydrželi bychom i déle, ale znamená to už spoustu práce, jako je nahrnování sněhu, kterého máme stále velké zásoby. Práce už by se nezaplatila," zdůvodnil Figura dnešní ukončení sezóny.

V drtivé většině ostatních tuzemských areálů zimní sezona skončila již v uplynulých dnech, jesenická střediska většinou ukončila provoz na velikonoční svátky. Ještě o minulém víkendu si lidé mohli zalyžovat na Klínovci na Božím Daru, ve Špindlerově Mlýně a Janských Lázních - Peci pod Sněžkou. Tamní svahy za slunečného počasí sjížděly stovky lyžařů. V Krkonoších se o víkendu lyžovalo ještě v Harrachově, i tam dnes ukončí sezonu.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.