čtvrtek 28. března 2024 Soňa

V Olomouci vzniklo nové kreativní studio s nabídkou kurzů pro děti i dospělé

Petra Stejskalová, kreativní člověk tělem i duší, grafička a výtvarnice, se rozhodla v Olomouci vybudovat kreativní studio a nabídnout tak zdejším lidem nový směr, jak trávit plnohodnotně volný čas. Její studio Kurzy Olomouc nabízí lidem možnost aktivního odpočinku formou kreativní činnosti jako je zdobení, malování, háčkování, výroba vlastních šperků, ale například také profesionální zdobení dortů. Navíc je zde dobře postaráno i o vaše děti.

Petro, jak tě napadlo, že v Olomouci vybuduješ kreativní studio?
Jsem už tři roky na mateřské, mám dva kluky a klasicky jsem se začala nudit, především mentálně a profesně. Se dvěma dětmi jsem nenašla žádnou nabídku aktivního vyžití, zaměřeného na výtvarnou činnost. A jako kreativní grafik jsem začala tvořit. Ráda pletu, šiju, maluju na hedvábí, peču krásné dorty. Svými výtvory jsme obdarovávala své okolí a tomu se to líbilo. Navíc jsou ruční práce skvělým způsobem relaxace a odpočinku. Chci proto i jiným umožnit se tomuto věnovat a učit se.

Pro koho jsou kurzy určeny?
Nabízíme řadu kurzů, které členíme na tři základní kategorie - pro širokou veřejnost, pro rodiče společně s dětmi a pro rodiče kde jsou děti ve studiu čtyřlístek a rodiče či doprovod si hrají jinde. Všechny kurzy mají stejné naplnění, ale jsou výukou přizpůsobeny specifickým potřebám různých cílových skupin. Z každého kurzu si pokaždé odnesete vlastní výrobek. Jednotlivé kurzy na sebe navazují jak obsahem, tak náročností. Například na kurzu malování na hedvábí pro začátečníky se seznámíte s danou technikou, kterou budete používat v navazujícím kurzu pro pokročilé - kde je ovšem náročnější práce s hedvábím. Se svými dětmi můžete společně vyrobit krásný šátek pro babičku k narozeninám nebo moderní prostírání – třeba na Vánoce. A pro maminky a tatínky, co si chtějí trošičku odpočinout od svých ratolestí, ale nemají možnost hlídání je tu program Studia Čtyřlístek, které má detašované pracoviště v budově sídla Kurzů Olomouc. Můžete tak v poklidu tvořit ve výtvarné dílně a vaše děti se budou bavit, hrát si i vzdělávat se spolu s jinými dětmi pod vedením zkušených pedagogů. Studio Čtyřlístek nabízí Montessori prožitkové dílny, Mikroškolku Čtyřlístek a různé doprovodné programy.  Přijít může kdokoliv.
V neposlední řadě nabízíme i individuální kurzy, kde se domluví parta lidí, zavolá nám do studia a my jim připravíme třeba hravou sobotu, dle jejich přání.

Jaké konkrétní kurzy nabízíte?
V současnosti nabízíme širokou nabídku jednodenních a dvoudenních výtvarných činností. Mezi všemi bych vypíchla kurz vinutých perel, kde si nad kahanem vyrobíte své vlastní skelněné korálky a z nich potom originální šperk.  Dále se můžete věnovat různým druhům batiky, malbě na hedvábí, smaltování, háčkování, nebo si vytvořit výrobek z plsti. Velmi oblíbený je ucelený balíček cukrářských kurzů, kde se naučíte vyrobit si figurky z marcipánu, malovat na potažený dort štětcem a airbrushhem (stříkací pistole s kompresorem) nebo si udělat drátkové ozdoby z cukrářských hmot. Od nového roku studio otevře školu kresby a malby pod vedením absolventa AVU,  kurz aktivní grafiky a dalších grafických technik. Na Vánoce chystáme kolekci kreativního tvoření pro vytvoření krásné vánoční atmosféry ve vašich domovech.

Jaké jsou výhody vašeho centra?
Naše centrum má zkušené a milé lektory, můžete si u nás dát kafe, čaj a zákusek či svačinu.  Pro celodenní kurzy zajišťujeme i oběd. Je vám umožněno hlídání dětí ve Čtyřlístku, které není pasivní a i děti se tam skvěle zabaví. Něco se naučíte, poznáte nové lidi a hlavně si odpočinete.

 

Kreativní studio Kurzy Olomouc má dílny v druhé budově Střední odborné školy Olomouc spol. s r. o., Řepčínská 239/101, 779 00 Olomouc.

Více informací se dozvíte na webových stránkách www.kurzy-olomouc.cz nebo na Facebooku: www.facebook.com/kurzyolomouc

 

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.