pátek 19. dubna 2024 Rostislav

V Přerově jsou další nakažení žloutenkou,na školách jsou opatření

V Přerově se vyskytly další případy žloutenky typu A. Ke čtyřem stávajícím nemocným přibylo další dítě a podezření na žloutenku je i u další osoby z ubytovny v Dluhonské ulici. Hygienici kvůli tomu zavedli ve dvou školách nutná opatření. Dnes to řekli zástupci přerovské radnice. Podle hygieniků není důvod k panice, lidé by ale měli dbát na zvýšená hygienická opatření.

První případy žloutenky se ve městě vyskytly na začátku září, šlo o dvě děti ze sociální ubytovny v Tovární ulici. O něco později k nim přibyly další dva lidé z této ubytovny. Nyní krajští hygienici informovali vedení města Přerova o dalších případech či podezřeních. "Jeden případ potvrzené žloutenky je u žáka, který navštěvuje Základní školu Želatovská. Jedno vážné podezření na hepatitidu typu A je u osoby, která pobývá v sociální ubytovně v Dluhonské ulici," uvedl primátorův náměstek Dušan Hluzín.
   

Růžena Haliřová z protiepidemického odboru krajské hygienické stanice řekla, že na výskyt žloutenky ve městě má vliv struktura bydlení i návrat dětí z prázdnin. Podle ní jsou opatření vyhlášena ve dvou základních školách. Jsou v nich dezinfekční prostředky na ruce a častěji se v nich uklízí. Pod dohledem jsou i děti, které byly s nakaženými v kolektivu. "Apelujeme také na ostatní Přerovany, aby dbali zvýšené opatrnosti a důsledně dodržovali dezinfekci rukou," uvedla vedoucí odboru sociálních věcí a školství magistrátu Romana Pospíšilová. Nutná opatření byla zavedena i v ubytovnách, kde byly případy žloutenky potvrzeny.
   

Žloutenka se ve městě objevila u obyvatel z ubytoven, kterých je ve městě na dvě desítky. Právě zdravotní problémy či kriminalita jsou jedním z problémů, které podle zástupců radnice městu přinášejí.

 

Zdroj:ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.