čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Z nákladního vozu uniklo na Prostějovsku několik litrů kyseliny

Několik litrů kyseliny chlorovodíkové uniklo včera z kontejneru, který převáželo nákladní auto jedoucí po silnici z Prostějova do Mostkovic. Hasiči uniklou kyselinu naředili, zbylá byla přečerpána do náhradní cisterny. Kvůli události policisté uzavřeli silnici, řidiči museli místo objet místo po objízdné trase.

"Na místo vyjeli profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Mostkovic, kteří po příjezdu zjistili, že převážený kontejner měl objem 1000 litrů a byl plný kyseliny chlorovodíkové. Uniklo z něj jen asi 10 litrů převážené látky, která se vylila na korbu a částečně i na komunikaci. Hasiči uniklou kyselinu naředili dostatečně vodou a s řidičem vozidla se dohodli, že povolá na místo náhradní cisternu, do které bude zbylá kyselina přečerpána," řekla mluvčí hasičů Marie Hacsiková.

Na místo byla povolána jednotka hasičů z Olomouce, která je předurčená pro zásahy na nebezpečnou látku a spolu s prostějovskými kolegy museli kyselinu, která patří mezi velmi silné žíraviny, přečerpávat. 

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.