pátek 29. března 2024 Taťána

V BEA campusu otevřeli nový prostor InfoHUB pro rozvoj studentů a mladých lidí

Moravská vysoká škola Olomouc (MVŠO) ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou Olomouc (OHKO) představila v areálu BEA campusu InfoHUB – moderní prostor pro studenty a veřejnost k práci s informacemi.

Na ploše 228 m2 se nachází zázemí pro coworking, poradenství, připojení do českých i mezinárodních elektronických informačních databází, kopírovací služby a tradiční knihovna se zahraničními i domácími ekonomickými knihami a časopisy. Olomoucký InfoHUB je jedinečný svým propojením s akademickými odborníky MVŠO, IT specialisty firmy Tesco SW a dalšími experty z BEA campusu, který na jednom místě cíleně sdružuje svět byznysu (Business) s akademickou sférou (Education) pro akceleraci podnikání (Acceleration) v Olomouckém kraji. Nově otevřený prostor je určen k aktivnímu rozvoji kariéry studentů MVŠO a dalších vysokoškoláků z regionu včetně talentované mládeže ze středních a základních škol.

„Jedná se o prostor vytvořený pro mladé lidi ze základních, středních i vysokých škol a koneckonců i pro pracovníky firmy Tesco SW. Mají zde možnost setkávat se spolu a diskutovat,“ uvedl generální ředitel firmy Tesco SW Josef Tesařík.

„InfoHUB nevznikl jen tak, inspirovali nás naši studenti, z nichž mnozí již podnikají. Dostupnost časopisů jako Harward Business Review berou jako samozřejmost, ale potřebují hlavně zázemí s dobrou konektivitou a mít možnost konzultovat své nápady,“ vysvětluje prorektor pro vnější vztahy MVŠO Michal Menšík. To, že je InfoHUB důležitým mezníkem ve vývoji MVŠO, si myslí i profesor Vladimír Smejkal, který jako rektor zodpovídá za její akademickou kvalitu. „Během uplynulých měsíců jsme jako profesně orientovaná škola zažádali o nové akreditace. Jde o magisterské studium studijního programu ekonomika a management a bakalářský studijní program systémového inženýrství a informatiky. O absolventy těchto oborů mají podniky tradičně velký zájem,“ říká profesor Smejkal.

„Jezdili jsme po světě a snažili jsme se dívat, jak to dělají jinde. V prvních pěti nejlepších konceptech se vždy vyskytoval Singapur a Švýcarsko. Když jsme přijeli do Singapuru, tak jsme mohli vidět klasický asijský přístup. Singapurci najali bývalého profesionála z armády, který tomu doslova velel, napumpovali do projektu miliardy, nastavili si striktní pravidla a ono to fungovalo. Singapur tak nyní patří mezi nejvíce inovativní ekonomiky. Potom jsme jeli do Švýcarska a zjistili jsme, že to Švýcaři dělají úplně naopak. Platí tam téměř zákaz podpořit nějakou dotací podnikatelský subjekt. Když vytváří jakékoliv pravidla, tak je dělají systémově. Oba systémy však perfektně fungovaly,“ popsal hledání inspirace Michal Menšík.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.