pátek 29. března 2024 Taťána

Porodnice Nemocnice Prostějov otevře své brány veřejnosti

Prohlídka porodního sálu, návštěva novorozeneckého oddělení, seznámení s porodními asistentkami i přednáška ohledně přípravy k porodu. Takový bude program Dne otevřených dveří gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov, který proběhne už tento čtvrtek 27. dubna.

Akce je určena především nastávajícím rodičům, kteří si mohou prohlédnout porodnici a diskutovat se zdravotníky své dotazy. Na své si ale přijdou například i novopečené maminky, pro které je připravena prezentace produktů pro maminky a děti.

„V dnešní době vnímáme daleko větší zájem rodičů o seznámení s možnostmi porodu a snažíme se jim samozřejmě vyjít vstříc. Navíc pro většinu žen je přirozeně příjemnější a méně stresující přicházet do známého prostředí - obzvláště pak ve chvíli, kdy je čeká náročný a pro mnohé zatím neznámý zážitek v podobě porodu,“ vysvětluje Bc. Věra Tisoňová, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov s tím, že prohlídky porodnice, stejně jako předporodní kurzy a přednášky, nabízí Nemocnice Prostějov zájemkyním pravidelně v průběhu celého roku.

Součástí Dne otevřených dveří je přitom kromě prohlídky prostor i výklad porodních asistentek ohledně chodu porodnice, potřebné výbavy do porodnice, průběhu porodu či péče o novorozené miminko. Zájemci si také budou moci prohlédnout a vyzkoušet produkty pro maminky a děti.

„Jakmile se porod rozběhne, často již není prostor na dotazy ani dlouhé rozmýšlení. Už před porodem proto maminky seznamujeme s tím, co je při porodu čeká, a zároveň je informujeme o veškerých možnostech, které u nás mohou využít k ulehčení či zpříjemnění porodu a prvních dní po něm,“ dodává Věra Tisoňová. 

Den otevřených dveří gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov proběhne ve čtvrtek 27. dubna od 14.00 do 18.00 hodin. Zájemci mohou přicházet přímo na oddělení i bez předchozí objednávky.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.