Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

Brněnská Drbna

DRBNA VAŘÍ: Carbonara jak má být

pátek, 9. listopadu 2018, 20:30

Minulý víkend jsme s mým mužem trávili v Budapešti, kdo jste tam ještě nebyli, doporučuju! Před odjezdem jsme si dali mé tolik oblíbené Vapiano, což je franšíza, ve které si můžete vybrat ze spousty čerstvých těstovin s různými druhy omáček a oni je přímo před vámi připraví. Mají i pizzu, risotta a saláty, já měla chuť na klasiku v podobě carbonara a byla jsem strašně zklamaná. Na talíři mi přistálo cosi s cibulí a smetanou, chuťově připomínající školní jídelnu. Takže jsem se rozhodla, že by nebylo špatné připomenout si, jak vypadají opravdové carbonara, bez cibule, smetany a spousty dalších věcí, se kterými je kolikrát servírují…

Omáčka carbonara je velmi jednoduchá a stačí vám pouze pár ingrediencí, navíc je hotová raz dva. Nejvíce se k ní hodí špagety a její příprava vám zabere zhruba tak dlouho, jako doba vaření špaget.  

Budete potřebovat:
Balíček špaget nebo makaronů
120 g slaniny nebo italské pancetty
4 žloutky
50 g sýra Pecorino (když nechcete shánět pecorino, můžete ho nahradit parmazánem)
Sůl, čerstvě namletý pepř

Dejte si vařit špagety do hooodně osolené vody a mezitím nakrájejte slaninu na zhruba centimetrové kousky a opražte ji na pánvi dozlatova. Žloutky si vyklepněte do misky a smíchejte je s polovinou na jemno nastrouhaného sýra. Z uvařených těstovin odeberte naběračku vody a přilijte ji ke slanině. Teď přidejte uvařené a scezené špagety, důkladně promíchejte. Pánev s těstovinami a slaninou nyní sundejte z plotýnky, ke žloutkům se sýrem přilijte další naběračku vody z těstovin, promíchněte vidličkou a hned přilijte do odstavené pánve ke špagetám. Teď pořádně promíchejte, dokud se vám nevytvoří jemná krémová omáčka. Žloutky se dodělají horkem z těstovin a tak vám i krásně zhoustnou. Jestliže chcete trošku více omáčky, přidejte ještě malinko vody z těstovin a zase promíchejte, následně dochuťte čerstvě namletým pepřem a dosolte dle chuti. Nahoru nasypejte zbytek nastrouhaného sýra a klidně přidejte čerstvou petrželku, já ji na těchto špagetách mám šíleně ráda, ale samozřejmě, jak píšu pokaždé, je to hlavně na vás a vaší chuti. 

Napsal(a) Drbna Foodblogerka

Štítky drbna vaří, recepty

O čem píše Drbna.cz

SOUTĚŽ: Na původu záleží. České kuře, Vodňanské kuřeSOUTĚŽ: Na původu záleží. České kuře, Vodňanské kuře

SOUTĚŽ: Na původu záleží. České kuře, Vodňanské kuře

neděle, 20. října 2019, 18:39Valí se na vás ohromná množství reklam snažící se zaujmout vaši pozornost? Rádi byste vybrali to...

STUDIE: Neobydlených bytů jsou v Praze nižší jednotky procentSTUDIE: Neobydlených bytů jsou v Praze nižší jednotky procent

STUDIE: Neobydlených bytů jsou v Praze nižší jednotky procent

neděle, 20. října 2019, 11:51Podíl neobydlených bytů na celkovém bytovém fondu v Praze jsou nižší jednotky procent. Vyplývá to...

Zeman vyznamená Klause či Kusturicu, Babiš již seznam podepsalZeman vyznamená Klause či Kusturicu, Babiš již seznam podepsal

Zeman vyznamená Klause či Kusturicu, Babiš již seznam podepsal

neděle, 20. října 2019, 09:47Bývalý prezident Václav Klaus, válečný veterán Emil Boček, srbský filmový režisér Emir Kusturica...

© 2011 - 2019 TRIMA NEWS, s. r. o