Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

Brněnská Drbna

DRBNA VAŘÍ: Carbonara jak má být

pátek, 9. listopadu 2018, 20:30

Minulý víkend jsme s mým mužem trávili v Budapešti, kdo jste tam ještě nebyli, doporučuju! Před odjezdem jsme si dali mé tolik oblíbené Vapiano, což je franšíza, ve které si můžete vybrat ze spousty čerstvých těstovin s různými druhy omáček a oni je přímo před vámi připraví. Mají i pizzu, risotta a saláty, já měla chuť na klasiku v podobě carbonara a byla jsem strašně zklamaná. Na talíři mi přistálo cosi s cibulí a smetanou, chuťově připomínající školní jídelnu. Takže jsem se rozhodla, že by nebylo špatné připomenout si, jak vypadají opravdové carbonara, bez cibule, smetany a spousty dalších věcí, se kterými je kolikrát servírují…

Omáčka carbonara je velmi jednoduchá a stačí vám pouze pár ingrediencí, navíc je hotová raz dva. Nejvíce se k ní hodí špagety a její příprava vám zabere zhruba tak dlouho, jako doba vaření špaget.  

Budete potřebovat:
Balíček špaget nebo makaronů
120 g slaniny nebo italské pancetty
4 žloutky
50 g sýra Pecorino (když nechcete shánět pecorino, můžete ho nahradit parmazánem)
Sůl, čerstvě namletý pepř

Dejte si vařit špagety do hooodně osolené vody a mezitím nakrájejte slaninu na zhruba centimetrové kousky a opražte ji na pánvi dozlatova. Žloutky si vyklepněte do misky a smíchejte je s polovinou na jemno nastrouhaného sýra. Z uvařených těstovin odeberte naběračku vody a přilijte ji ke slanině. Teď přidejte uvařené a scezené špagety, důkladně promíchejte. Pánev s těstovinami a slaninou nyní sundejte z plotýnky, ke žloutkům se sýrem přilijte další naběračku vody z těstovin, promíchněte vidličkou a hned přilijte do odstavené pánve ke špagetám. Teď pořádně promíchejte, dokud se vám nevytvoří jemná krémová omáčka. Žloutky se dodělají horkem z těstovin a tak vám i krásně zhoustnou. Jestliže chcete trošku více omáčky, přidejte ještě malinko vody z těstovin a zase promíchejte, následně dochuťte čerstvě namletým pepřem a dosolte dle chuti. Nahoru nasypejte zbytek nastrouhaného sýra a klidně přidejte čerstvou petrželku, já ji na těchto špagetách mám šíleně ráda, ale samozřejmě, jak píšu pokaždé, je to hlavně na vás a vaší chuti. 

Napsal(a) Drbna Foodblogerka

Štítky drbna vaří, recepty

Kam dál?

PŘÍBĚHY RANÉ PÉČE: Na inkluzi musí být tři partneři – rodiče, škola, pedagogPŘÍBĚHY RANÉ PÉČE: Na inkluzi musí být tři partneři – rodiče, škola, pedagog

PŘÍBĚHY RANÉ PÉČE: Na inkluzi musí být tři partneři – rodiče, škola, pedagog

středa, 7. listopadu 2018, 17:00Úderem září odstartoval nový školní rok a rodičům, zejména pak rodičům prvňáčků, začaly povinnosti...

DRBNA VAŘÍ: Tak trochu slavnostní nedělní menuDRBNA VAŘÍ: Tak trochu slavnostní nedělní menu

DRBNA VAŘÍ: Tak trochu slavnostní nedělní menu

neděle, 28. října 2018, 10:30Víte, který významný svátek vychází na tuto neděli? Kdo jste odpověděli 100 let výročí od založení...

PLÁN ÚTĚKU: Vítej v peklePLÁN ÚTĚKU: Vítej v pekle

PLÁN ÚTĚKU: Vítej v pekle

středa, 24. října 2018, 20:30Z Brna do Jiřic to trvalo asi 6 hodin, 6 strašně dlouhých hodin bez hnutí. Problém v medvědovi byl...

O čem píše Drbna.cz

VIDEO: Uteč – Skryj se – Bojuj. Policisté spolu s krajem představili projekt Ozbrojený útočník ve školeVIDEO: Uteč – Skryj se – Bojuj. Policisté spolu s krajem představili projekt Ozbrojený útočník ve škole

VIDEO: Uteč – Skryj se – Bojuj. Policisté spolu s krajem představili projekt Ozbrojený útočník ve škole

Dnes, 09:26Policisté spolu s Jihočeským krajem dnes představili pokračování preventivního projektu „Ozbrojený...

KOMENTÁŘ: Dnes oni. Zítra kdokolivKOMENTÁŘ: Dnes oni. Zítra kdokoliv

KOMENTÁŘ: Dnes oni. Zítra kdokoliv

Dnes, 09:02Stačí jen poslouchat a člověka mrazí. Není to přitom mrazení ze strachu nebo hrůzy něčeho...

Pozor na jarní pálení bioodpadu. Může způsobit požárPozor na jarní pálení bioodpadu. Může způsobit požár

Pozor na jarní pálení bioodpadu. Může způsobit požár

pondělí, 18. března 2019, 19:40S ústupem zimy se lidé vrhají do úklidu svých zahrad. S tím se pojí i časté pálení klestí a...

© 2011 - 2019 TRIMA NEWS, s. r. o