Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

Brněnská Drbna

DRBNA VAŘÍ: Carbonara jak má být

pátek, 9. listopadu 2018, 20:30

Minulý víkend jsme s mým mužem trávili v Budapešti, kdo jste tam ještě nebyli, doporučuju! Před odjezdem jsme si dali mé tolik oblíbené Vapiano, což je franšíza, ve které si můžete vybrat ze spousty čerstvých těstovin s různými druhy omáček a oni je přímo před vámi připraví. Mají i pizzu, risotta a saláty, já měla chuť na klasiku v podobě carbonara a byla jsem strašně zklamaná. Na talíři mi přistálo cosi s cibulí a smetanou, chuťově připomínající školní jídelnu. Takže jsem se rozhodla, že by nebylo špatné připomenout si, jak vypadají opravdové carbonara, bez cibule, smetany a spousty dalších věcí, se kterými je kolikrát servírují…

Omáčka carbonara je velmi jednoduchá a stačí vám pouze pár ingrediencí, navíc je hotová raz dva. Nejvíce se k ní hodí špagety a její příprava vám zabere zhruba tak dlouho, jako doba vaření špaget.  

Budete potřebovat:
Balíček špaget nebo makaronů
120 g slaniny nebo italské pancetty
4 žloutky
50 g sýra Pecorino (když nechcete shánět pecorino, můžete ho nahradit parmazánem)
Sůl, čerstvě namletý pepř

Dejte si vařit špagety do hooodně osolené vody a mezitím nakrájejte slaninu na zhruba centimetrové kousky a opražte ji na pánvi dozlatova. Žloutky si vyklepněte do misky a smíchejte je s polovinou na jemno nastrouhaného sýra. Z uvařených těstovin odeberte naběračku vody a přilijte ji ke slanině. Teď přidejte uvařené a scezené špagety, důkladně promíchejte. Pánev s těstovinami a slaninou nyní sundejte z plotýnky, ke žloutkům se sýrem přilijte další naběračku vody z těstovin, promíchněte vidličkou a hned přilijte do odstavené pánve ke špagetám. Teď pořádně promíchejte, dokud se vám nevytvoří jemná krémová omáčka. Žloutky se dodělají horkem z těstovin a tak vám i krásně zhoustnou. Jestliže chcete trošku více omáčky, přidejte ještě malinko vody z těstovin a zase promíchejte, následně dochuťte čerstvě namletým pepřem a dosolte dle chuti. Nahoru nasypejte zbytek nastrouhaného sýra a klidně přidejte čerstvou petrželku, já ji na těchto špagetách mám šíleně ráda, ale samozřejmě, jak píšu pokaždé, je to hlavně na vás a vaší chuti. 

Napsal(a) Drbna Foodblogerka

Štítky drbna vaří, recepty

O čem píše Drbna.cz

Desetitisíce lidí se od rána zapojily do sbírky potravinDesetitisíce lidí se od rána zapojily do sbírky potravin

Desetitisíce lidí se od rána zapojily do sbírky potravin

sobota, 18. května 2019, 20:10Desetitisíce lidí se dnes od rána zapojily v obchodech do celonárodní Sbírky potravin. Zájem byl...

Švýcarská policie zadržela Petra Krause z kauzy Mostecké uhelné, je ve vězeníŠvýcarská policie zadržela Petra Krause z kauzy Mostecké uhelné, je ve vězení

Švýcarská policie zadržela Petra Krause z kauzy Mostecké uhelné, je ve vězení

sobota, 18. května 2019, 13:06Švýcarská policie zadržela v úterý na ženevském letišti Petra Krause, kterého švýcarská justice...

I ošklivá zelenina má šanci! Paběrkování po brněnsku zachrání ročně tuny přebytečných plodinI ošklivá zelenina má šanci! Paběrkování po brněnsku zachrání ročně tuny přebytečných plodin

I ošklivá zelenina má šanci! Paběrkování po brněnsku zachrání ročně tuny přebytečných plodin

sobota, 18. května 2019, 12:30Kedlubna nakřivo nebo malé zelí. Obchody je nechtějí, přestože se tyto plodiny dají ještě využít....

© 2011 - 2019 TRIMA NEWS, s. r. o