Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

Brněnská Drbna

DRBNA VAŘÍ: Mexické kuřecí fajitas se žlutým melounem

pátek, 18. ledna 2019, 20:30

Mám ráda jídla, která u stolu lidi sbližují. Možná si teď představujete romantiku typu Lady a Trump, jednoho dlooouhého makaronu a polibku na konci, když se čumáčky setkají. Já mám na mysli spíš ten typ jídel, kdy se domácnost sejde u stolu, nabírá si ingredience z více různých talířů dle své chuti a povídá si.

A právě můj dnešní recept na mexické fajitas, je podle mě jedním z nich.  S fajitas jste se určitě všichni setkali, nemusí být jen kuřecí (ty si dnes připravíme my), potkáte je také ve variantě s hovězím a vepřovým masem, a hlavně spoustou zeleniny. Pro mě jsou specifické chutí, kterou asi nepotkáte v tomhle pokrmu běžně, přidávám do nich totiž žlutý meloun. Díky němu se vám mísí chuť mexického koření fajitas se sladkým melounem, červenou cibulkou, paprikami a je to prostě skvělé jídlo. Zvlášť, když jíte rádi rukama si ho vychutnáte.

Na fajitas budete potřebovat:
Žlutý meloun 
2 – 3 kuřecí prsa 
2 žluté papriky
2 červené papriky
2 červené cibule
Koření na fajitas (prodává se v sekci mezinárodních potravin ve většině supermarketů) 
Olej
Tortilly (já kupuji balené a jen je ohřívám, ale recept na ty domácí najdete na internetu lehce)
Zakysanou smetanu

Kuřecí prsa nakrájejte na tenké dlouhé plátky, směs na fajitas smíchejte s olejem a nechejte v ní maso cca hodinu marinovat. Mezitím si nakrájejte papriky na proužky a cibule na půlkolečka. Meloun nakrájejte také na dlouhé proužky. 

Následně na pánvi orestujte kuřecí prsa, moc času nepotřebují, nenechte je vysušit. Pak si je dejte stranou a na výpeku z nich orestujte papriky, přidejte meloun a následně cibuli. Mezitím už si dejte ohřívat tortilly, které zabalte do utěrky, ať si udržují teplo a neztvrdnou vám. Jakmile meloun pustí trochu šťávy, můžete přidat do zeleniny ještě trošku koření na fajitas s troškou oleje, všechno promíchejte, přidejte kuřecí prsa, pánev vypněte a rovnou ji přeneste na stůl. Tortilly plňte nejen směsí, nezapomeňte přidat také tu skvělou šťávu ze zeleniny a melounu a zakysanou smetanu. Dobrou chuť! 

Napsal(a) Drbna Foodblogerka | Foto pixabay.com

Štítky drbna vaří, recepty, Mexiko

O čem píše Drbna.cz

Vysílání z nedělní demonstrace na ČT vidělo čtvrt milionu lidíVysílání z nedělní demonstrace na ČT vidělo čtvrt milionu lidí

Vysílání z nedělní demonstrace na ČT vidělo čtvrt milionu lidí

Dnes, 14:30Vysílání z nedělní demonstrace na pražské Letné vidělo na kanále ČT 24 v průměru 245 tisíc diváků...

POLITOLOGOVÉ: Letná Babišovi vadí, voliče ANO ale nemusí ovlivnitPOLITOLOGOVÉ: Letná Babišovi vadí, voliče ANO ale nemusí ovlivnit

POLITOLOGOVÉ: Letná Babišovi vadí, voliče ANO ale nemusí ovlivnit

Dnes, 13:55Nedělní protivládní demonstrace na pražské Letné, která byla dosud největším občanským protestem od...

Premiér je překvapen. Čím víc peněz dáváme, tím jsou lidé nespokojenější, říkáPremiér je překvapen. Čím víc peněz dáváme, tím jsou lidé nespokojenější, říká

Premiér je překvapen. Čím víc peněz dáváme, tím jsou lidé nespokojenější, říká

Dnes, 11:20Čím více peněz dala vláda do platů, investic nebo vědy a výzkumu, tím více jsou lidé...

© 2011 - 2019 TRIMA NEWS, s. r. o