Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

Brněnská Drbna

GASTRODRBNA: Do pizzerie U Netopýra se chodí na jistotu

středa, 24. srpna 2016, 12:25

V centru města jsem navštívila už pěknou řádku restaurací, přesto jich na vyzkoušení zbývá ještě hodně. Pro toto týdenní hodování jsem si vybrala Kavárnu a pizzerii U Netopýra.

Přestože nebylo úplně nejteplejší počasí, můj krok bez zaváhání vedl na zahrádku restaurace. Je v vnitřním traktu budovy, aby vám hladoví kolemjdoucí nemohli slintat do talíře.

U Netopýra je na polední menu výběr vždy z těstovin, pizzy a salátu. Obědy se podávání každý den, a to i soboty a neděle, od jedenácti do patnácti hodin. Většinou vycházejí na 95 korun a k meníčku je možnost si dokoupit za zvýhodněnou cenu třeba bazén za osmnáct nebo Tomu vodu za patnáct korun. Polévku měli v nabídce rajskou se strouháním. Na povrchu byla posypaná čerstvou petrželí, ke které mám od určité doby docela nechuť. Polévka nebyla špatně ochucená a byla teplá, bohužel jsem převážně cítila pouze tu petržel. Strouhání mi připadalo jako obyčejné nudle, ale alespoň nebyly převařené. K pití jsem si objednala Aperol Spritz, který mi poslední dobou velmi zachutnal. Stál sice skoro jako celé jídlo, ale zase má příjemnou osvěžující chuť a nezasytí mě tak moc, jako pivo, které si objednal můj kamarád Ferda. Na otázku jak mu chutnala polévka odvětil stroze: „Chutnala,“ a hodil zmačkaný kapesníček do prázdné polévkové misky. No, typický chlap.

Obecně jsem dost těstovinový typ, proto výběr penne funghi porcini byla jasná volba. Těstoviny s kuřecím masem, smetanou, hřiby a žampiony by neměly nikdy zklamat a nezklamaly ani tentokrát. Penne bylo uděláno na al dente a kuřecí maso bylo ochucené pepřem a trochu pikantnějším kořením. Hřibů tam bylo opravdu dost, na můj vkus až příliš. Jsou výraznější než žampiony, kterých jsem jinak velký fanoušek, nechávala jsem je teda spíše na straně talíře.

Ferda si zvolil pizzu Milano a když mu ji donesli, tak se zpočátku zhrozil. Nahoře byly totiž zapečené plátky cukety. „Alespoň jím zdravě,“ pronesl a zakousl se do ní. A prý teda byla dobrá. Dosvědčil to i prázdný talíř, na kterém nezůstal ani drobeček. A taky fakt, že U Netopýra tráví více času než v práci.

Líbí se mi koncept toho, že každý den je na výběr z těstovin, pizzy a salátu. Ale z dlouhodobějšího hlediska nevím, jestli bych po delší době nebyla z tak omezeného, i když každý den obměněného, výběru otrávená.

Čtěte více:

O čem píše Drbna.cz

Souzený zvukař tvrdí, že policie o protestu proti Zemanovi věděla předemSouzený zvukař tvrdí, že policie o protestu proti Zemanovi věděla předem

Souzený zvukař tvrdí, že policie o protestu proti Zemanovi věděla předem

Dnes, 11:38Zvukař Jaroslav Hensl, kterého zadržela policie kvůli narušení mítinku prezidenta Miloše Zemana,...

Podle Tvrdíka Slavia jedná o partnerství s arabským zájemcemPodle Tvrdíka Slavia jedná o partnerství s arabským zájemcem

Podle Tvrdíka Slavia jedná o partnerství s arabským zájemcem

Dnes, 10:11Fotbalová Slavia Praha by brzy mohla získat nového arabského sponzora. Předseda představenstva...

Zeman v dopise požádal čínského prezidenta o další spolupráciZeman v dopise požádal čínského prezidenta o další spolupráci

Zeman v dopise požádal čínského prezidenta o další spolupráci

Dnes, 09:18Prezident Miloš Zeman ve středu v dopise požádal čínského prezidenta Si Ťin-pchinga, aby...

© 2011 - 2019 TRIMA NEWS, s. r. o